Scroll Top

JORDAN ARTISAN

01 07 ’19 / 23 08 ’19
CONSTRUCTION SIGHT
Festivalhekken, een object waar je normaal zo aan voorbij loopt. Niks bijzonders, of wel? Wat als ze op een andere manier worden ingezet? Waar de hekken normaal gesproken puur functioneel een terrein afbakenen, spelen ze in het nieuwe werk van Jordan Artisan juist de hoofdrol als kunstobject: hij bouwt er een podiumsculptuur van. Vervreemd met een fictief gesteente aan alle kanten en nemen ze onalledaagse vormen aan. Jordan vormt de functie van geslotenheid en afbakening om tot een open plek voor publiek én artiest.
In opdracht van de Nijmeegse Kunstnacht maakt Jordan de sculptuur Construction Sight: Werk in Uitvoering. Een multidisciplinair podium voor muziek, theater en performancekunst. Bezoekers zitten ín de sculptuur: onderuit, op de grond of naar boven kijkend. Te midden van de gecreëerde arena kijk je als bezoeker naar wat ‘in uitvoering’ is: live-acts op dit flexibele podium. Tijdens een werkperiode in Expo Bart werkt Jordan onder toeziend oog van het publiek aan het sculptuur. Op 21 september 2019 wordt het werk gelanceerd tijdens de Nijmeegse Kunstnacht.
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.