Scroll Top

EPIC RICK

07 03 ’21 / 05 04 ’21
Open van vrijdag t/m zondag
STATIC MOVEMENT
Liefde, agressie, weelde, passie, zonde en begeerte… rood, de meest ambivalente van alle kleuren, manifesteert zich in vele, vaak tegenstrijdige, gedaanten. Rood is de kleur van vuur en bloed, het zinnebeeld van moed en vitaliteit, maar ook van angst en gevaar. De fascinerende en controversiële geschiedenis van rood, de kleur met de krachtigste symboliek, vormt de inspiratie voor de twee licht- en geluidsinstallaties die nu bij Expo Bart getoond worden.
PROXIMITY EFFECT is een interactieve installatie waarbij de bezoeker de intensiteit van de beelden en soundscape kan beïnvloeden, door dichter of verder van de projectie te gaan staan.
RED is ontstaan uit de eerste, volledig autonome samenwerking van Richard van Kruysdijk (a.k.a. Epic Rick) en Ate Jan van Kampen. Het multidisciplinaire duo, dat elkaar kent uit de (inter)nationale dans- en theaterwereld, verkent met RED de impact van kleur en neemt de toeschouwer mee op een 15 minuten durende reis waarin zintuigen worden ontregeld.
Richard presenteert tevens grafische prints uit zijn serie GLITCH WORKS
‘Krachtig en onontkoombaar. Een indringende ervaring opgeroepen door de uitgebeende ingrediënten licht, kleur en geluid.’
Cultuurjournalist Anneke van Wolfswinkel, in het Eindhovens Dagblad over ‘RED’.
Richard van Kruysdijk is muzikant en visueel artiest, werkzaam in grafisch ontwerp, video en muziekcompositie, -performance en -productie. Hij creëert audiovisuele installaties en live transmediale concerten en werkt autonoom in verschillende bands, variërend van ambient drone tot post-punk. Daarnaast werkt hij als componist voor (inter)nationale moderne dansgezelschappen als Scapino Ballet, Balletto di Roma, Hessisches Staats Ballett, Ballet de Lorraine.
Fotograaf en lichtontwerper Ate Jan van Kampen werkt als eigenzinnig lichtontwerper voor binnen- en buitenlandse theaterproducties. Zijn werk kenmerkt zich door ruimtelijke beleving. Ate Jan werkte onder andere voor Theatergroep Hollandia / ZT Hollandia en Toneelgroep Maastricht. Zijn lichtontwerp voor de voorstelling ‘Henry’ van Itamar Serussi bij het Scapino Ballet kreeg in binnen- en buitenland lovende kritieken. Arnd Weseman schreef in het internationaal toonaangevende tijdschrift Tanz onder andere: ‘En het werd licht en iedereen zag dat het goed was. En het licht werd kunst!’.
De expositie ‘Static Movement’ van Epic Rick was te zien van 7 maart tot en met 5 april op vrijdag, zaterdag en zondag en op 2e paasdag. 
IN DE MEDIA
• 16 03 ’21 MESTMAG • Lichtpuntjes in duistere coronatijden voor Richard van Kruysdijk.
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.