Scroll Top

KUNSTNACHT

17 09 ’22

EXPO BART & DE SCHOENFABRIEK

Op 17 september 2022 vindt er weer een Kunstnacht plaats! Expo Bart maakt samen met de Schoenfabriek een speciaal programma tijdens deze nacht.

IN JE EENDJE

Een kudde eendjes heeft zich verzameld op het Honigcomplex. Deze bonte verzameling ontp(r)opt zich tot intiem theater, knus filmhuis, Nijmeegs kleinste kwakende muziekpodium en mini expositie. Rustig in je eendje kun jij al je aandacht richten op de kunst. Kunstportie weer opgesnoven? Ga dan even lekker uit het dak van de disco-duck, compleet met lasers, discobol en dat lekkere hitje.

Dit keer programmeert Expo Bart met De Schoenfabriek en Eendenverhuur Nyma het project: ‘In je eendje’.

Expo Bart heeft een programma samengesteld in vier eendjes met de volgende makers:

Taxibedrijf Melchior

Stap in de taxi van de onlangs aan de HKU afgestudeerde Melchior Koch en laat je meevoeren in een onvergetelijke rit door deze filosofische taxichauffeur. Pas op je eindbestemming mag je weer uitstappen.

Problemsolver

Baukje de Haas tekent live en leven. Ze zet de wereld even stil door juweeltjes die ze hoort uit de context te plaatsen en te voorzien van vervreemdende illustraties.
Als je in je eentje in haar eendje stapt, zul je gevraagd en ongevraagd betekenisvol advies krijgen. Zeker is dat je er verlucht weer uit zal komen, met tekening op zak.

Mini expo

In zijn geschilderde werken streeft Jelle Slof ernaar zijn publiek te verrassen met gelijkenissen aan vergeten beelden. Zijn doel bij het vereeuwigen hiervan is het ontsluiten van een verborgen poëzie van nostalgie, verstopt in hun saaiheid en zinloosheid. Door gebruik te maken van oude schildertechnieken wordt zijn praktijk langzaam en delicaat, geheel in tegenstelling tot de geschilderde objecten. Dompel je onder in deze unieke expo!

Things that may not really be there

Kunstenaarsduo Frank & Michiel nemen je mee in hun eendje, waar een selectie scenes uit Hollywood films een nieuw verhaal vormen over het gevecht voor erkenning, roem en geluk. Laat je meevoeren door de overtuiging en herkenning in het cliché.

De kaartverkoop van Kunstnacht is gestart. Haal je tickets via www.kunstnacht.nl.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.