Scroll Top

RONALD DE CEUSTER

25 04 ’19 / 09 06 ’19
UNFURL

Ronald de Ceuster maakte een ruimte vullende installatie en nodigde daar kunstenaars van verschillende disciplines bij uit om op te reageren. In mei vonden er vijf weekenden op rij live pop-up acts plaats die reageren op de installatie.

Wanneer je de deur van de projectruimte opende, stapte je direct het beeld in. Baan je je een weg door grote vellen verf die van het plafond van de voormalige fabriekshal bladderen? Waan je je in een dicht woud, waar zo nu en dan zonlicht door het gebladerte breekt? Of associeer je het mintgroene materiaal met huid, fragiel kantwerk of zacht heen en weer bewegende planten in een onderwaterwereld? Wat het beeld ook losmaakt, onvermijdelijk is een veranderde blik op de ruimte, waartoe je je door de interactie met de installatie wel móet verhouden.De titel ‘UNFURL  refereert zowel aan de manier waarop Ronald het opgespoten purschuim uitrolt – met een deegroller tussen bouwfolie – als aan de wijze waarop de installatie ter plekke organisch tot stand komt. Ook na voltooiing blijft de installatie in beweging. Letterlijk, want het materiaal hangt uit, neemt af in volume en laat zo nu en dan stukken los. Maar ook door de interactie met publiek, dansers en de begeleidende soundtrack van Diederik de Ceuster. In die beleving ontmoeten De Ceusters achtergrond in theater en zijn beeldende werk elkaar. ‘De beweeglijkheid die in mijn installatie zit, zet zich daarin voort en breidt zich uit. De verschillende disciplines voegen zo een nieuwe betekenis toe aan het beeld.’
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.