Scroll Top

CONTACT

ADRES

Expo Bart • NYMA
heropening 09 09 ’23
Waalplein 6
6541 AX Nijmegen

CONTACT

www.expobart.nl
info@expobart.nl
telefoon volgt z.s.m.
@expobart

INFORMATIE EXPO BART

Expo Bart is een projectruimte op het NYMA-terrein in Nijmegen waar beeldend kunstenaars plek krijgen voor onderzoek, experiment, presentatie, ontmoeting en interactie. Gedurende een werkperiode, voorafgaand aan een expositie, wordt de samenwerking opgezocht met andere disciplines zoals multimedia- of podiumkunstenaars. Iedere twee á drie maanden start er een nieuw project in de ‘proeftuin’ en is de gehele ruimte de speelplaats van de kunstenaar. Niet alleen het eindresultaat, maar ook het maakproces is van belang, dus is het publiek welkom om de ontwikkelingen op locatie of via social media te volgen. Bij ieder project wordt er in overleg met de kunstenaar een randprogramma samengesteld, waardoor de expositie op een speciale manier beleefd kan worden of men dieper op bepaalde thema’s in kan gaan.

GESCHIEDENIS

Expo Bart begint in 2003 als Bart Kunst in Huis in het centrum van Nijmegen. Een plek waar jonge kunstenaars, vers afgestudeerd aan een Nederlandse kunstacademie, hun werk op een laagdrempelige manier kunnen presenteren en verkopen. De galerie is ingericht als woonhuis: kunst in de badkamer, woonkamer en keuken. Enkele jaren later opent een tweede vestiging in het centrum van Amsterdam en wordt de overkoepelende naam Galerie Bart. Inmiddels ligt de focus niet alleen op de jonge kunstenaar, maar krijgen gevestigde kunstenaars ook een podium.

In 2014 verhuist de Nijmeegse galerie naar het Honigcomplex. De oude fabrieksruimte geeft een nieuwe impuls aan de manier van tentoonstellingen maken; grootser en experimenteler. Expo Bart ontwikkelt zich tot een projectruimte waar spannende crossovers gemaakt kunnen worden tussen beeldende kunst, wetenschap, multimedia en podiumkunsten. De Honig wordt sinds 2022 ingrijpend herontwikkeld tot een gebied met gecombineerde woon- en culturele functie. Hierdoor is Expo Bart wederom verhuisd, naar het nabijgelegen NYMA-terrein, waar het de deuren opent op 9 september 2023.

TEAM EXPO BART

Bart Hoogwegt • Eigenaar
Simone Kol • Curator
Kim Uittenhout • Projectcoördinator
Julia Vrenken • PR & Communicatie
Krista Jongsma • Projectmanager
Frank Blommestijn
Natalie Klarenbeek • Financieel Administratief medewerker

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.