Slide

INFO

Expo Bart is een projectruimte waar beeldend kunstenaars plek krijgen voor onderzoek, experiment, presentatie, ontmoeting en interactie. Gedurende een werkperiode, voorafgaand aan een expositie, wordt de samenwerking opgezocht met andere disciplines zoals multimedia- of podiumkunstenaars. Iedere twee á drie maanden start er een nieuw project in de ‘proeftuin’ en is de gehele ruimte de speelplaats van de kunstenaar.
Niet alleen het eindresultaat, maar ook het maakproces is van belang, dus is het publiek welkom om de ontwikkelingen op locatie of via social media te volgen. Bij ieder project wordt er in overleg met de kunstenaar een randprogramma samengesteld, waardoor de expositie op een speciale manier beleefd kan worden of men dieper op bepaalde thema’s in kan gaan.
GESCHIEDENIS
Expo Bart begint in 2003 als Bart Kunst in Huis in het centrum van Nijmegen. Een plek waar jonge kunstenaars, vers afgestudeerd aan een Nederlandse kunstacademie, hun werk op een laagdrempelige manier kunnen presenteren en verkopen. De galerie is ingericht als woonhuis: kunst in de badkamer, woonkamer en keuken. Enkele jaren later opent een tweede vestiging in het centrum van Amsterdam en wordt de overkoepelende naam Galerie Bart. Inmiddels ligt de focus niet alleen op de jonge kunstenaar, maar krijgen gevestigde kunstenaars ook een podium. In 2014 verhuist de Nijmeegse galerie naar de huidige locatie op het Honigcomplex. De oude fabrieksruimte geeft een nieuwe impuls aan de manier van tentoonstellingen maken; grootser en experimenteler. Inmiddels is Expo Bart ontwikkeld tot een projectruimte waar spannende crossovers gemaakt kunnen worden tussen beeldende kunst, wetenschap, multimedia en podiumkunsten.
TEAM EXPO BART
Bart Hoogwegt • Eigenaar
Simone Kol • Curator
Kim Uittenhout • Projectcoördinator
Julia Vrenken • PR & Communicatie
Krista Jongsma • Office Manager
Koen Kievits • Expomedewerker
Jitske de Vries  Expomedewerker
ADRES
Expo Bart • Honigcomplex
Waalbandijk 14C
6541 AJ Nijmegen
+31 (0)24 3600577
info@expobart.nl
NAVIGATIE AUTO
Kom je met de auto naar het Honigcomplex, parkeer deze dan op de grote parkeerplaats aan de Waalzijde. De ingang van de parkeerplaats ligt aan de Laan van Oost-Indië, tegenover de Albert Trouwborststraat.
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.