Scroll Top

GESLOTEN T/M 2 MAART

Expo Bart is in ieder geval gesloten t/m 2 maart in verband met de maatregelen die het RIVM en de Rijksoverheid hebben aangekondigd rondom het coronavirus.
Omdat wij staan te popelen om weer open te mogen en kunstenaars en publiek te ontvangen geven we je alvast een voorproefje van het programma van 2021:
DE JONG & DE WITTE
Spullen. Als alleen de spullen overblijven. Als er niemand is die ze opeist.
Mogen wij ze dan aanraken? Mogen wij ze je laten zien?
En kunnen we als we goed kijken nog zien wie er achter verscholen gaat?
Zouden spullen kunnen zeggen wie je diep van binnen bent?
Kunnen we voorbije dromen en verlangens nog vangen?
En kunnen we samen het leven reconstrueren van niemand in het bijzonder?
In de multimediale theatervoorstelling ‘Niemand in het Bijzonder’ bouwen de theatermakers Hanneke de Jong & Jonas de Witte voort op de eerdere voorstelling ‘Ik Was Hier’, waarin de bezoeker het huis en daarmee het voorbije leven van een onbekende man binnenstapt. In het voorjaar is het duo te gast bij Expo Bart en maken ze een theatrale en filmische route door de projectruimte. Alvast iets om naar uit te kijken!
CINDY BAKKER & MARLEEN SLEEUWITS
Het Honigcomplex in Nijmegen ademt industriële geschiedenis, je kunt er de maggi zelfs nog ruiken. Hoe zou de fabriek eruitzien als hij nog in gebruik was? Met een gedeelde fascinatie voor ‘lopende band-esthetiek’ laten Marleen en Cindy hun fantasie de vrije loop en geven in de projectruimte van Expo Bart vorm aan een imaginaire fabriek anno 2021. Tijdens deze werkperiode komen hun visies samen in een gestileerde opslag van kleurrijke verpakkingen, zorgvuldig gemaakte objecten met een sculpturale kwaliteit, een wirwar van rollenbanen en buizen.
JOCHEM ROTTEVEEL
Jochem Rotteveel maakt murals en interventies van folie en tape. Inspiratie vindt hij in beeldende kunst, street art, muziek en mode. Bij Expo Bart zoekt Jochem de samenwerking op met mode-ontwerpers die cross-overs maken naar andere disciplines en die het materiaal waarmee Jochem werkt van 2D naar 3D kunnen transformeren.
EPIC RICK
Richard van Kruysdijk is muzikant en visueel artiest. Samen met fotograaf en lichtontwerpen Ate Jan van Kampen toont hij twee licht- en geluidsinstallaties bij Expo Bart. Het multidisciplinaire duo verkent met de installatie ‘RED’ de impact van kleur en neemt de toeschouwer mee op een 15 minuten durende reis waarin zintuigen worden ontregeld. Daarnaast is de installatie ‘PROXIMITY EFFECT’ te zien waarbij de bezoeker de intensiteit van de beelden en soundscape kan beïnvloeden, door dichter of verder van de projectie te gaan staan.
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.