Scroll Top

DE HISTORISCHE HONIG GIFMOORDEN

11 07 ’21 • 15 uur
HENK TERMEER
In het kader van de expositie Folly Factory is er op zondag 11 juli een lezing van historicus Henk Termeer bij Expo Bart over de historische gifmoorden die in de laatste oorlogsjaren plaatsvonden in de oude Honigfabriek, toen bekend onder de naam Hollandia-fabriek. De lezing start om 15 uur en is gratis toegankelijk. Reserveren is niet nodig. Vol is vol.
Ruim 73 jaar bleef het een raadsel. In de laatste oorlogsjaren werden vijf leidinggevenden van de Nijmeegse Honigfabriek vermoord doordat iemand ze rattengif had toegediend. Tijdens hun vooronderzoek naar de geschiedenis van de fabriek voor de expositie Folly Factory stuitten Marleen Sleeuwits en Cindy Bakker op deze historische gifmoorden. Wie waren deze vermoorde mannen en waarom moesten ze dood? Waren het oorlogsslachtoffers of is er sprake van misdaad? 
Henk Termeer denkt het antwoord te weten. Hij is historicus en verbonden aan de Werkgroep Oorlogsdoden Nijmegen. In 2015 ging hij op onderzoek uit. Hij wist beslag te leggen op 69 getuigenverslagen uit 1946. Tijdens een lezing bij Expo Bart vertelt Henk ons alles over zijn bevindingen en hoor je van Marleen en Cindy hoe zij tot het idee zijn gekomen om een imaginaire fabriek te maken.
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.