Scroll Top

HOE IS HET NU MET?

Hoe is het nu met de makers die we afgelopen jaar hebben ontvangen bij Expo Bart? Wat beweegt hen in tijden van social distancing? Waar halen ze hun inspiratie vandaan of omarmen ze juist het collectieve stilstaan?
FRANK EN MICHIEL
Tijdens de Nijmeegse Kunstnacht 2019 presenteerde Expo Bart de succesvolle pilot versie van de interactieve filminstallatie The Cameo Series van Frank & Michiel. Voor het eerst brachten ze vijf filmsets samen en schitterden honderden bezoekers in de commercials van grote reclamemerken. Hoe gaat het nu met het kunstenaarsduo? Als antwoord op deze vraag ontvingen wij een video van een nieuw kunstproject. Het is een vertaling van de werkzaamheden van Frank & Michiel in tijden van corona. Het concept is gebaseerd op de grondwet van Uzupis, een kunstenaarsdorp in Litouwen. De grondwet bestaat uit 41 regels die staan voor artistieke vrijheid. In 2014 vertaalden het duo al een aantal van deze rechten naar korte video’s die ze presenteerde tijdens de Biënnale Gelderland. Nu ze noodgedwongen thuis kwam te zitten, besloten ze dit project weer nieuw leven in te blazen. En Expo Bart heeft de primeur!
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.