Scroll Top

HOE IS HET NU MET?

Hoe is het nu met de makers die we afgelopen jaar hebben ontvangen bij Expo Bart? Waar halen ze nu inspiratie vandaan of omarmen ze juist het collectieve stilstaan?
JEROEN CREMERS
2019 was het eerste jaar waarin Expo Bart van galerie naar projectruimte bewoog. De focus lag daarbij op een vijftal exposities waarbij experiment en onderzoek centraal stond. Jeroen Cremers, destijds nog bekend als Jerry Kowalsky, beet het spits af met zijn solo show ‘The Control Room’. Naast de geëxposeerde sculpturen werkte hij aan ‘Amplified Distortion’, een reusachtige hoorn die klanken produceerde en op beweging van de bezoeker reageerde. Wat houdt hem bezig in tijden van corona?
Jeroen: ’Voordat de coronacrisis begon had ik me al meer toegelegd op het maken van collages. Waar het werken aan mijn sculpturen om heel wat fysieke ruimte vraagt, is dat voor mijn collage-werk een ander verhaal. De stap om thuis te gaan werken was daarom geen groot probleem. Mijn schetsen maak ik digitaal op mijn laptop en zet ze daarna om in papier. De afgelopen maanden waren een periode van reflectie voor mij. Door de verwijdering van mijn Facebook- en Instagramaccount en de isolatie moest ik mijn draai opnieuw vinden. Ik begon opnieuw met Instagram, overdacht mijn kunstenaarspseudoniem en besloot hem te verruilen voor mijn eigen naam: Jeroen Cremers. Daarbij kwam ook nog de toezegging van een nieuw groter atelier. Kortom tijd voor een stap naar het volgende level!’ 
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.