Scroll Top

HOE IS HET NU MET?

Hoe is het nu met de makers die we afgelopen jaar hebben ontvangen bij Expo Bart? Waar halen ze nu inspiratie vandaan of omarmen ze juist het collectieve stilstaan in deze coronaperiode?
NIELS DUFFHUES
We vroegen het aan filmmaker en muzikant Niels Duffhues, die afgelopen zomer zijn atelier verruilde voor Expo Bart. In de expositieruimte, zijn tijdelijke studio, transformeerde hij alledaagse beelden tot een nieuwe, fictionele realiteit.
Van alledaagse avonturen naar nieuwe avonturen
Op zondag 30 augustus 2020, om 17:00, eindigde mijn solo-expositie én werkperiode bij Expo Bart. Acht weekenden lang was mijn audiovisuele biotoop open voor publiek. Ik werkte er aan een film over de omgeving van het Honigcomplex, vanuit het thema tijdelijkheid. Gedurende de zomer heb ik in en om het oude fabrieksterrein gefilmd, audio opgenomen en dacht ik na over hoe ik met mijn werk verder wilde. Ik kwam thuis met gigabytes aan beeld- en audiomateriaal en diverse ideeën. Dat leidde tot nog meer denkwerk, inzichten en tot concrete plannen. Ik ben gaan filmen, schrijven en musiceren en kwam tot een uur aan materiaal, waaruit ik een film van een kwartier over mijn residentie bij Expo Bart op het Honigcomplex heb gedistilleerd. Tijdens de Nijmeegse Kunstnacht op 18 september zal mijn overige materiaal getoond worden!
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.