Scroll Top

HOE IS HET NU MET?

Hoe is het nu met de makers die we afgelopen jaar hebben ontvangen bij Expo Bart? Waar halen ze nu inspiratie vandaan of omarmen ze juist het collectieve stilstaan in deze coronaperiode?
MARLOT MEYER
De net afgestudeerde Marlot Meyer (Zuid-Afrika) toonde haar werk eind 2020 tijdens de Nieuwe Oogst expositie. De tegenslag van twee lockdowns midden in haar expositieperiode weerhield Marlot er niet van om haar afstudeerinstallatie LIMB-O naar een volgend niveau te tillen. Het resultaat was de interactieve ervaringsinstallatie LIMB 2.O. Hoe is het nu met haar?
Marot: na mijn expositie bij Expo Bart koos ik ervoor om wat tijd thuis in Zuid Afrika door te brengen. Hier verbleef ik wat langer dan gedacht doordat de reisrestricties verder werden aangescherpt. Sinds februari ben ik weer terug in Nederland en doceer ik ‘Interactive Media Design’ als assistent aan de KABK in Den Haag. Dit is een hele nieuwe ervaring voor mij!
Ook ben ik bezig met het maken van nieuw werk wat voortborduurt op mijn afstudeerwerk en de installatie die ik bij Expo Bart heb gemaakt. Deze nieuwe werken, of ‘prototypes’, zijn ontstaan vanuit mijn fascinatie voor chemische reacties.
Mijn favoriete natuurkundige wet van de thermodynamica luidt: ‘energie kan niet gemaakt of vernietigd worden, maar alleen getransformeerd of overgedragen.’ Vanuit deze wetenschap onderzoek ik de regulatie van temperatuur. Er bestaan bijvoorbeeld dingen die, wanneer je ze aansluit op elektriciteit, aan een kant heel heet worden en aan de andere kant ontzettend koud. Daarnaast ben ik ook aan het experimenteren met ‘Haptic Feedback’, waar elektrische impulsen gecombineerd worden met hitte, kou, licht en duisternis.
Als we inzien dat alles energie genereert dan geloof ik dat we in staat zijn om een nieuw perspectief te creëren op onszelf in relatie tot de rest van de wereld. Dat we ons bewust zijn van de energetische kracht binnen en buiten ons lichaam en dat alles om ons heen met elkaar verbonden is.
De waarde van mijn onderzoek naar deze haptische ervaringen werd ook door het InnovationLab van Theater Utrecht gezien. In samenwerking met hen mag ik dit nu verder ontwikkelen. 
Vanaf 1 April is mijn werk te zien in de tentoonstelling ‘Een Museum Voor Jezelf +1’ in Den Haag. Dit project is volledig ‘Corona-proof’. Bezoekers krijgen een hele tentoonstelling voor zichzelf en kunnen interactieve kunst ervaren die aanmoedigt om aan te raken, te verbinden en te reageren.
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.