Scroll Top

EVENTS DECEMBER

Zaterdag 9 december: Artist Talk
14:00 – 16:00 uur

Op zaterdag 9 december nemen kunstenaar Domas van Wijk en kefirbrouwer Milo Gil je mee in hun fermentatiereis bij Expo Bart. De afgelopen weken werkten zij aan een levende installatie waarbij het proces van fermentatie een grote rol speelt. Te midden van alle vaten gaan we tijdens een studio sessie in gesprek met deze makers.

Domas van Wijk is in zijn werk op zoek naar onverwachte en nieuwe verschijnselen of gedragingen die voortkomen uit de interactie tussen verschillende materialen. Alledaagse gebruiksvoorwerpen onderwerpt Domas aan zijn onderzoek. En dat levert verrassende resultaten op. Zo liet hij zich ook inspireren door het proces van fermentatie en vond hij in Milo een partner in crime. Tijdens deze studio sessie vertelt Domas je alles over de totstandkoming van zijn werk en geeft Milo je een inkijkje in het brouwproces van de kefir: het eindresultaat van hun levende installatie.

Zondag 10 december: Nyma Makersmarkt met kefirproeverij bij Expo Bart
12:00 – 17:00 uur

Tijdens de jaarlijkse kersteditie van de Nyma Makersmarkt kun je bij Expo Bart de expositie Gut Feeling bekijken en een glaasje waterkefir proeven. 

Donderdag 21 december: Kefir kerstborrel
Vanaf 16:00 uur

Op 21 december nodigen we je uit voor een Kefir Kerstborrel bij Expo Bart! Proef de huisgemaakte kefir, die de afgelopen weken gemaakt is tijdens het kunstproject “Gut Feeling”.  Als kerstkado krijg je een kefircultuur mee naar huis. Zodat je in de kerstvakantie aan de slag kan met het maken van je eigen kefir. Je bent welkom vanaf 16:00 uur.

Deze events worden georganiseerd in het kader van het kunstproject Gut Feeling, van Domas & Milo. De expo is van 23 november tot en met 23 december iedere donderdag tot en met zondag tussen 12:00 en 17:00 uur te bezoeken.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.