EYELEVEL
Een kunstinstallatie van Rob Sweere in opdracht van Stichting Kunstvat

EYELEVEL zou op 19 en 20 december te zien zijn bij Expo Bart. Helaas kan dit niet doorgaan in verband met de coronamaatregelen. Wij zoeken naar een vervangende datum en plaatsen in januari een update op deze pagina.

Wanneer heb jij voor het laatst écht oog in oog gestaan met een kunstwerk? Gemiddeld kijken we 15 tot 30 seconden naar een kunstwerk. We nemen niet echt de tijd om het volledig te zien. Onze ogen glijden vlug-vlug over een schilderij en richten zich dan alweer op het beeld ernaast. Maar valt er niet veel meer te ontdekken als je langer naar een tekening, installatie of foto kijkt?

Bij Expo Bart kun je kunst kijken zonder mede-toeschouwers in de mobiele installatie EYELEVEL. Neem plaats voor een bijzondere 1 op 1 ontmoeting met een kunstwerk. Het enige dat aanwezig is ben jij, het werk en een koptelefoon. In een audio voice-over neemt kunsthistoricus en curator Merel van den Nieuwenhof je mee in haar persoonlijke beleving van het werk waar jij naar kijkt. Een fysieke ervaring die je zintuigen verfrist en je kijk op kunst hopelijk doet verrassen. Oog in oog met één kunstwerk.

In samenwerking met RUIS Nijmegen het werk ‘Luchtkasteel’ van vers afgestudeerd talent Emma Agterberg (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Fine Art) te zien in EYELEVEL. Vanuit een verbindend spel met beeld en taal vertellen de tekeningen en schilderijen van Emma verhalen over geografie en geschiedenis. Doordat strikte connotaties worden losgelaten ontstaat er binnen de werken ruimte voor humor. Emma’s benadering is intuïtief, haar composities hebben een open einde doordat zij ruimte laat voor toeval en improvisatie.

EYELEVEL is ontworpen door Rob Sweere in opdracht van Stichting Kunstvat. Rob is bekend van zijn grote monumentale installaties en ervaringskunstwerken. Met EYELEVEL heeft Rob een concentratie-object gecreëerd waarbij de toeschouwer in direct contact wordt gebracht met het kunstwerk.

Komend jaar tourt EYELEVEL langs musea en kunstinstellingen waarbij er telkens een nieuwe kunstenaar te gast is om zijn of haar werk te tonen.

Mede mogelijk gemaakt door:
Mondriaan Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Provincie Gelderland & Gemeente Nijmegen

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.